امروز 13 آذر 1404 - 12 جماد ثاني 1447
خواندنی ها

سخنرانی حجةالاسلام انجوی‌نژاد | توصیه در مورد عاقبت‌بخیری و والدین

26 بهمن 1392 -   12:00 ق.ظ  دسته بندی: توصيه در مورد عاقبت‌بخيري و والدين

با این راه انسان می‌تواند یقین داشته باشد که بالاخره بقیه‌ی خیرها هم به او می‌رسد، و آن، رضایتِ «مطلق» پدر و مادر است.

یا لطیف
سخنرانی حجةالاسلام انجوی‌نژاد
موضوع : توصیه در مورد عاقبت بخیری و والدین
زمان : 26 / 11 / 1392



هر زمان خدمت حضرت آیت الله مروارید می رسیدند (مخصوصا جوانان)، ایشان در مورد نزدیکترین دستورالعمل یقینی برای سعادت دنیا و آخرت می فرمود : نماز و روزه و حج و جهاد و انفاق و خیرات و باقیات صالحات و بسیاری راه های دیگر داریم؛ این ها شماره ی 1 تا 90 است. 100 در این قضیه که اگر بیاید، نزدیکترین راه یقینی برای سعادت دنیا و آخرت است، با این راه انسان می تواند یقین داشته باشد که بالاخره بقیه ی آن خیرها هم به او می رسد، و آن، رضایتِ «مطلق» پدر و مادر است.

بعضی جاها که در سن 15 – 20 – 25 -30 مخالفت می کنیم، می بینیم که زندگی ها مشکل دارد!
رضایت مطلق پدر و مادر؛ کدام پدر و مادر؟ پدر و مادر غیر مسلمان! یهودی، مسیحی. پدرِ در مقابل لشکر رسوال الله (ص) شمشیربکش بوده! حتی اگر می خواهی در لشکر مقابل پدرت بجنگی، قبل از جنگ، پیغام ارادت و احترام و رعایت حق تو بر من واجب است را، به او برسان و بیا برای عقیده ات شمشیر بزن؛ نه در مخالفت با پدر و مادرت.

حضرت آیت الله مروارید فرمود در طول زندگی ام یک نفر را ندیده ام که با هر مرام و مسلک و درجه ای، پدر و مادرش از او راضی باشند و عاقبت بخیر نشده باشد.
اگر حقیقتا به دنیال آرامش مطلق هستید، اصل پدر و مادر است. کاملا راضی باشند؛ یعنی هر وقت پدر و مادر تو را دیدند، احساس امنیت، آرامش و خوشحالی کنند و هر وقت نیستی، برایت دعا کنند. یعنی هیچ‌گاه آزارشان نمی دهی؛ ولو کم. برخی  خیلی به والدین‌شان رسیدگی می کنند، اما اذیت‌شان هم می کنند! مثلا 30 سال است پدر و مادرش را تیمار می کند، اما با آن ها دعوا می کند، تحقیرشان می کند، نعوذ بالله توهین می کند. پدر و مادر بیشتر دوست دارند که تو اذیت نکنی، محبت داشته باشی.

ان‌شاءالله خداوند همه محبان اهل بیت را از این آسیبِ توهین و تحقیر والدین حفظ بفرماید؛ که بشدت مخرب است. پس بدانید دین و آرامش زندگی‌تان از کجا دارد لطمه می خورد. تمام زندگی را به هم می ریزد، تمام دین و دنیایت را خراب می کند.

امام صادق (ع) در یک روایت بسیار سنگین می فرماید وقتی به پدر و مادرت اخم می کنی، فرشتگان در عرش لعنت‌ات می کنند. حتی برای شمر هم چنین روایتی نداریم! وقتی اباعبدالله (ع) در گودی قتلگاه افتاد و شمر سر حضرت را جدا می کرد، نقل شده که «لقد بکت» در عرش گریه کردند و در جای دیگر آمده «عجبت» تعجب می کردند از داستان اباعبدالله و صبرش. وقتی در محراب، ضربه ی شمشیر به فرق مبارک امیرالمؤمنین (ع) خورد هم چنین روایتی نیامد. ولی می فرماید اگر به مادرت اخم کنی، فرشتگان عرش لعنتت می کنند. فقط با یک اخم.

دائم می شنوید و عمل نمی کنید. تعهد یکی دوماهه و چهار ماهه اصلا فایده ندارد. تعهدت باید الی الابد باشد. اصل این است.

خدمت پیغمبر اکرم (ص) رسید و گفت برایم دعایی کن، فرمود دعای مادرت بر تو گیراتر از دعای من است! رسول الله، رحمةٌ للعالمین، جانشین و خلیفه ی بلاعزل خدا، فرمود دعای مادرت گیراتر است. حالا دلت خوش است بروی کربلا کنار ضریح به امام حسین (ع) بگویی دست مرا بگیر؟!
گفت مادر ندارم، فرمود دعای پدرت. و سه بار فرمود حیف که مادرش از دنیا رفته بود.

این نزدیکترین مسیر یقینی به سعادت دنیا و آخرت است؛ ولو اینکه آدم روسیاه و پستی باشد. خداوند می فرماید پدر و مادرت راضی باشند من دست تو را می گیرم و نمی گذارم اینگونه از دنیا بروی.

امروز، تمام جهان شیطانی دارند می زنند که خانواده را از هم بپاشانند، محبت و هیبت پدر و مادر را از دل بیرون ببرند. بعضی پدر و مادرها هم خودشان این ابزارها و وسایل را برای فرزندانشان می خرند تا نگاه کنند و یاد بگیرند چگونه با پدر و مادر بی ادب باشند!! روز قیامت درصدی از مشکلات فرزندان را این پدر و مادرها باید جوابگو باشند.
حتی اگر پدر و مادری داشته باشی فاسق، که آن ها هم با والدین‌شان خیلی بد بوده اند؛ آن ها باخته اند، تو چرا ببازی؟! تو چرا الگو می گیری؟

دلش خوش است آمده سینه زده و عزاداری کرده، رفته زیارت، و تمام فرشتگان عرش دارند لعنتش می کنند بخاطر یک تلخی و اخم به پدر و مادرش. عجب جرئتی دارند!
اصل آنجاست.
مسیر اصلی صلاح و آسایش و سعادت، در خانه هایتان است. بقیه همه فروع است. اصل آنجاست. و خوش به حال کسانی که زود فهمیدند انرژی‌شان را کجا باید صرف کنند. عبادت یعنی این.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید