صوت سخنرانی Archives -

سخنرانی | به سوی نور (9)

سخنرانی | به سوی نور (8)

یَا مَلْجَأَ الْعَاصِینَ 📝 خلاصه سخنرانی به سوی نور | قسمت ۸ حجت‌الاسلام انجوی‌نژاد 📆 شب نهم دهه محرم، ۱۴۰۳/۰۴/۲۴ 🔅 ادامه مبحث منازل نور عقل: 1⃣ اتحاد قلوب مؤمنین 2⃣ دوری از حسد و کینه 3⃣ مروت 4⃣ خُلق: خُلق بیشتر از اینکه یک رفتار باشد، یک مقام است؛ یعنی انسان‌ها در خلق، مقام‌های […]

سخنرانی | به سوی نور (7)

یَا رَاحِمَ الْمَسَاكِینِ 📝  خلاصه سخنرانی به سوی نور | قسمت ۷ حجت‌الاسلام انجوی‌نژاد 📆 شب هشتم دهه محرم، ۱۴۰۳/۰۴/۲۳ 💠 ادامه مبحث عقل نورانی: 3⃣1⃣ توقع به اندازه از خود: یکی از وسوسه‌های شیطان در انسان‌ها از نظر مادی و معنوی، بالا بردن توقع از خود است. توقع از خود یعنی انسان از خودش […]

سخنرانی | به سوی نور (6)

یَا عَوْنَ الْمُؤْمِنِینَ 📝 خلاصه سخنرانی به سوی نور | قسمت ۶ حجت‌الاسلام انجوی‌نژاد 📆 شب هفتم دهه محرم، ۱۴۰۳/۰۴/۲۲ ❓ ادامه مبحث چه کنیم عقل ما نورانی شود؟ 🔟 کم معونه بودن: وقتی عقل انسان نورانی می‌شود، به قول آقا امیرالمؤمنین (ع) قلیلُ المعونه می‌شود. قلیلُ المعونه چند معنا دارد: 🔸 فرد برای زندگی، […]

سخنرانی | به سوی نور (4)

یَا جَارَ الْمُسْتَجِیرِینَ   📆 شب پنجم دهه محرم، ۱۴۰۳/۰۴/۲۰ ❓ چه کنیم لُب فعال شود و عقل ما نورانی شود؟ 1⃣ تفکر در عقل مطلق و اطاعت 2⃣ عبرت از گذشته 3⃣ تفکر بر احوال اولیاء و سختی‌ها 4⃣ تفکر در نعمت‌های الهی: در بسیاری از بخش‌های قرآن به ۲ موضوع اشاره کرده است: […]

سخنرانی | به سوی نور (3)

یَا صَرِیخَ الْمُسْتَصْرِخِینَ 📝 خلاصه سخنرانی به سوی نور | قسمت ۳ #حجت_الاسلام_انجوی_نژاد 📆 شب چهارم دهه محرم، ۱۴۰۳/۰۴/۱۹ 🔅 نور عقل: 💠 انواع عقل: 🔸 عقل مطلق: که همان عقل الهی است؛ حق است و هیچ اشتباهی در آن نیست. برای اینکه ما کمتر اذیت شویم، خداوند معصومین را نیز خلق کرده تا با […]

سخنرانی | به سوی نور (2)

چکیده

سخنرانی | به سوی نور (1)

یَا كَفِیل

📝 خلاصه سخنرانی انتخابات و ضرورت نگاه به فرهنگ

📆 شب اول دهه محرم، ۱۴۰۳/۰۴/۱۶

💶 مشکل اصلی مردم معیشت است. معیشت ۲ جنبه دارد:
💸 ۱- سود عده‌ای براساس سیستم لیبرال است. سیستم اقتصادی لیبرال یا نئولیبرال، بر مبنای اختلاف طبقاتی چیده شده است؛ یعنی عده‌ای روز به روز ثروتمندتر و عده‌ای فقیرتر می‌شوند. مشکل معیشت این‌گونه نیست که بگوییم عموم ایران به کسی رأی می‌دهند که مشکل معیشتشان را حل کند. رأی مردم به معیشت در وهله اول، خیلی رأی بالایی نیست چون برخی نانشان در این است که رئیس‌جمهور کاری برای معیشت قشر میانی جامعه انجام ندهد. به‌عنوان مثال، دلار که بالا برود، صادرکننده‌ها سود می‌کنند چون به دلار می‌فروشند و به تومان حقوق می‌دهند. ملک که بالا برود، مالکین سود می‌کنند. لذا درصدی از رأی دادن‌ها برای بهبود معیشت قشر میانی نیست.

۲- مشکل معیشت قشر میانی که با گروه اول در تقابل است.

🔰 رأی براساس حزب و سیاست نیز درصدی است و درصدی روی رأی تاثیرگذار است اما درصد آن بالا نیست.

🔆 به‌نظرم در این انتخابات، مردم بیشتر از اینکه به سیاست و اقتصاد نگاه کنند، به فرهنگ نگاه کردند؛ یعنی مردم فردی را انتخاب کردند که او را از نظر فرهنگی می‌پذیرفتند.

💠 فرهنگ ۲ قسمت دارد:
۱. فرهنگ؛
۲. خرده فرهنگ.

✅ کسی که می‌خواهد بر جامعه حاکم باشد، باید بر خرده فرهنگ‌ها حاکم باشد؛ قومیت و … جزء موارد آن است. مردم نسبت به سیاست آن‌قدر تعصب ندارند که نسبت به خرده فرهنگشان تعصب دارند. اگر روی خرده فرهنگ‌ها کار کنید، باعث تشکیل یک اکثریت می‌شود.

❗️ مردم با دو سه تا باگ در رفتار ما، راحت به کسی رأی می‌دهند که مانند ما نباشد. مردم دنبال بهانه می‌گردند، ما هم دستشان بهانه می‌دهیم.

❌ در مباحث فرهنگی تصمیم‌گیران مسائل فرهنگی با بدنه فرهنگی‌ها مشورت نمی‌کنند. شب می‌خوابی صبح بیدار می‌شوی می‌بینی یک طرح دارد اجرا می‌شود. نه حوزه خبر دارد، نه ارشاد، نه سازمان تبلیغات، نه مرکز پژوهش‌های مجلس. هیچ‌کس خبر ندارد!

❓ به آن‌ها می‌گوییم نتیجه این کار چیست؟ می‌گویند جمعش می‌کنیم.
شما از خیابان جمعش کردی، فرد نافرمانی مدنی ایجاد می‌کند. بعداً در صندوق رأی جوابت را با لجبازی می‌دهد. حتی اگر عقلانی دنبال کسی باشی با تو مخالفت می‌کند. این‌جا زورش نمی‌رسد ولی دم صندوق زورش می‌رسد. فقط به این توجه می‌کنند که چگونه مخالفتشان را در صندوق بیندازند.

🛳 جامعه‌ای که از روی مخالفت رأی می‌دهد، کشتی خودش را سوراخ می‌کند و تو داری او را به این مدل فکر کردن سوق می‌دهی. الان اصل کار فرهنگ است.

😔 ما چندهزار ساعت کار می‌کنیم، در منطقه محروم، جهادی و … ؛ اما یک عکس‌العمل نامناسب ملی، یک جمله، همه را به هم می‌ریزد. کمی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و بدنه حوزه مشورت می‌کند.

💡 راه‌حل چیست؟
در مملکت اراده‌ای باشد که نهادهای تصمیم‌گیر برای فرهنگ مملکت با نهادهای علمی فرهنگی لینک باشند و مصوبات آن‌ها را اجرا کنند، نه مصوبات خودشان را.

🔎 ما رئیس‌جمهوری می‌خواهیم که برای فرهنگ یک نهاد پیدا کند، تحقیق و پژوهش کند و بعد نظرات آن را اجرا کند؛ نه اینکه خودش نظر بدهد. کسی که علمش را ندارد چرا نظر فرهنگی می‌دهد؟! به نهادهای علمی‌فرهنگی وصل شوند. ما یک مهندسی فرهنگی می‌خواهیم که یک سیستم به مجریان مشورت بدهد که چگونه کار کنند. سیستم داریم ولی ارتباط و مشورت نمی‌گیرند.

❇️ جامعه ما یک جامعه با ظرف‌های مختلف است که همه به همدیگر متصل‌اند. اقتصاد، فرهنگ، معیشت و سیاست مثل مایع است که در ظرف‌های مختلف قرار دارد. همه به هم متصل‌اند. نمی‌توانی یک سیستم اقتصادی و یک سیستم سیاسی داشته باشی که به هم ربط نداشته باشد و یک سیستم فرهنگی داشته باشی به این دو ربط نداشته باشد. همه آبشخور هم هستند.

❌ آقایان و خانم‌های سیاسی محبت بفرمایید نظرات اعتقادی و فرهنگی ندهید. به مجموعه‌های فرهنگی مراجعه کنید، خروجی آن‌ها را بگیرید و اجرا کنید. وگرنه این کارهای ما همه با یک جمله و یک طرح  به باد می‌رود.

⛔️ ما در محروم‌ترین منطقه‌ها کار جهادی می‌کنیم؛ ولی ابداً این‌طوری نیست که آن‌ها به این توجه کنند که از نظر عقیدتی به او چه می‌گوییم، خودش عقیده‌اش را انتخاب می‌کند. نگاه می‌کند ببیند در در سطح ملی نسبت‌به زن، دختر و پسرش نظرات فرهنگی آقایان چیست.

✴️ هنوز هم اعتقاد بنده این است که برای معیشت اتفاق خاص و عجیب‌غریبی نخواهد افتاد. سیستم لیبرالی و نئولیبرالی آدم‌ها را مصرف‌گرا و طماع بار می‌آورد؛ لذا مردم همیشه ناراضی هستند. این‌ها هم فرهنگ است.

سخنرانی | انتخابات و ضرورت نگاهی به فرهنگ

یَا كَفِیل 📝 خلاصه سخنرانی انتخابات و ضرورت نگاه به فرهنگ 📆 شب اول دهه محرم، ۱۴۰۳/۰۴/۱۶ 💶 مشکل اصلی مردم معیشت است. معیشت ۲ جنبه دارد: 💸 ۱- سود عده‌ای براساس سیستم لیبرال است. سیستم اقتصادی لیبرال یا نئولیبرال، بر مبنای اختلاف طبقاتی چیده شده است؛ یعنی عده‌ای روز به روز ثروتمندتر و عده‌ای […]

سخنرانی | حاکمیت و عقلانیت (2)

سخنرانی | حاکمیت و عقلانیت (1)

یَا مُفَرِّجَ الْهُمُومِ

📝 #خلاصه_سخنرانی حاکمیت و عقلانیت، قسمت ۱
#حجت_الاسلام_انجوی_نژاد

📆 جلسه هفتگی، ۱۴۰۳/۰۳/۱۲

💠 سال‌هاست یک بحث خیلی مفصل تحت‌ عنوان حکمرانی انجام می‌شود. قبلاً این بحث‌ها فقط در حوزه مدیریت استراتژیک و در سطح دانشگاه بیان می‌شد، چند سالی است که حوزه هم متخصصانه وارد این حوزه شده است.

❗️اشکال اصلی این ۴۵ سال انقلاب اسلامی ایران، داشتن حکومت و نداشتن حکمرانی است. البته نداشتن که غیرممکن است، همه جهان یک حکمرانی دارند؛ منتها این حکمرانی در ایران آن‌قدر که باید قوی باشد، نیست.

❌ نتیجه اشتباهش این است که هر فردی سر کار بیاید می‌تواند بکوبد و از صفر شروع کند؛ مثلاً وزیری به مسکن اعتقاد نداشته باشد می‌تواند بگوید من نه مسکن ساخته‌ام، نه می‌سازم. هیچکس نمی‌تواند کاری به او داشته باشد چون نظام دارد دولتی و حکومتی می‌چرخد.
اگر حکمرانی مسکن داشتیم؛ قانون این بود که هر کس می‌آید باید آن را ادامه دهد. اگر بخواهد آن را ادامه ندهد، باید یک لایحه به مجلس ببرد تا کسانی که دارند حکمرانی را ابلاغ می‌کنند، تجدیدنظر کنند.

⛔️ مشکل اصلی حکومت ما رئیس‌جمهور خوب و بد نیست؛ نداشتن سیستم و استراتژی حکمرانی است.

🔅 ما اگر بخواهیم از اسلام تأیید بگیریم، باید منظومه فکری اسلام را بشناسیم، نمی‌توانیم کاری بکنیم بعد بگوییم در قرآن هم این را گفته است. اگر بخواهیم از قرآن معارف بگیریم باید یک دوره کامل تفسیر قرآن خوانده باشیم که بتوانیم منظومه فکری قرآن را بفهمیم.

📕 در کتاب «انسان دویست و پنجاه ساله» رهبری می‌گویند اهل‌بیت (ع) یک انسان ۲۵۰ ساله است که در دوره‌های مختلف عکس‌العمل‌های مختلف داشته، نمی‌شود به یکی از آن‌ها استناد کرد.

🤔 این روزها اغلب ما دنبال انتخاب هستیم؛ اما عده‌ای از ما انتخابمان را کرده‌ایم و دنبال تأیید هستیم، این اشتباه است.

🚫 برخی به حجت شرعی رسیده‌اند که به نظر من بعید است در انتخابات ریاست جمهوری آدم به حجت شرعی برسد. من که تا چهارشنبه قبل از انتخابات به حجت شرعی نمی‌رسم.

🗣 عده‌ای یا در ستاد انتخاباتی خاصی هستند یا از نظر ایدئولوژیک در آن ستاد بسته شده‌اند. آن‌ها را ول کنید چون هر چه دلیل می‌آورند برای تأیید کاندیدای خودشان است.

🇮🇷 به نظر من کسانی که انتخابشان را کرده‌اند، عده کمی از مردمند. اصراری نداشته باشید با این‌ها بحث کنید، سراغ کسانی بروید که انتخابشان را نکرده‌اند یا اصلاً نمی‌خواهند در انتخابات شرکت کنند. فرصت خود را برای آن‌ها بگذارید.

📚 ۲ کتاب «منظومه فکری حضرت امام (ره)» و «منظومه فکری حضرت آقا» از انتشارات شورای انقلاب فرهنگی که آقای خسروپناه کار کردند را بخوانید. بعد اگر کسی از صحبت‌های آن‌ها برای تأیید خودش استفاده کرد متوجه می‌شوید.

❗️الان هم مثل سال ۹۲ داریم می‌بینیم که از یک جناح ۲۰ آدم می‌آید کاندید می‌شود. هیچ مدیریتی ندارند. فکر نکنید که اتاق فکر دارند که استراتژی چیده باشد. اگر هم اتحادی پیش بیاید ریش‌سفیدی است. در اصولگرایان و انقلابی‌ها ابداً هیچ استراتژی وجود ندارد.

⁉️ مهم‌ترین نکته این است که ما دنبال کسی بگردیم که بداند حکمرانی یعنی چه.

❓من شخصاً از این انتخابات چه می‌خواهم؟
1⃣ مشارکت:
ممکن است کسی آمده که عده‌ای از مردم را که با ما هم‌سلیقه نیستند بیاورد. چرا به او فحش می‌دهی؟! وحدت به این معنا نیست که هر چه من می‌گویم، بقیه قبول کنند؛ وحدت یعنی اقوال مختلف بیایند و بقیه هم حرف‌هایشان را بزنند و اقوال مختلف درگیر باشند.

🗳 شرط مشارکت این است که سلیقه‌های مختلف بیایند.

2⃣ وحدت:
ما رئیس‌جمهوری می‌خواهیم که نماینده یک تفکر نباشد، رئیس‌جمهور مردم ایران باشد. کسی که بتواند با گروه‌های مختلف فکری مردم ایران ارتباط برقرار کند.

3⃣ رأی دادن به کسی که محاسن رئیس‌جمهور قبل را داشته باشد و معایبش را نداشته باشد:
وقتی دوره دوم آقای احمدی‌نژاد تمام شد، آقا فرمودند رئیس‌جمهوری را انتخاب کنید که خوبی‌های آقای احمدی‌نژاد را داشته باشد و معایبش را نداشته باشد. ملت شریف ایران به آقای روحانی رأی دادند که خوبی‌های آقای احمدی‌نژاد را نداشت، معایبش را داشت، یک سری معایب دیگر هم داشت.❗️

😞 نمی‌توانید انکار کنید که ایشان در آن ۸ سال چه تخریبی ایجاد کرد. با بنیان‌های اقتصادی مملکت چه کردند که رئیسی و ده‌تای دیگر باید شب و روز کار کنند تا کمی جبران شود.

🗳 مردم به کسی رأی بدهند که محاسن شهید رئیسی را داشته باشد؛ معایب را نداشته باشد.

سخنرانی | سلوک کاربردی (42)

منبرک (134) : العبد یدبر والله یقدر

سخنرانی | خودباوری(قسمت 11)

سخنرانی | خودباوری(قسمت 10)